بهداشت وسلامتی
آیا میدانستید که بوی دهان روی اعتماد به نفس آدمها هم تأثیر میگذارد؟ بوی بدن دهان همیشه شرایط نامطلوب و استرسزایی برای فرد ایجاد کرده و همین امر هم روی اعتماد به نفس او تأثیر منفی میگذارد. به خاطر این که فرد از ترس آزار دادن دیگران حتی جرات نمیکند دهانش را باز کند چه برسد به این که راجع به افکار و ایدههایش حرف بزند.
اکثر موارد بوی بد دهان به دلایل زیر رخ میدهند:
غذا: خرده ریزههای غذا در رو و یا کنارههای دندان باعث افزایش باکتریها در دهان و درنتیجه بوی بد دهان میشود. خوردن خوراکیهای خاص از جمله پیاز، سیر و یا سایر سبزیجات و ادویهها نیز میتواند باعث بدبویی دهان شود. زمانیکه شما این خوراکیها را هضم میکنید، وارد خون شما شده و از آن طریق به ریه شما انتقال پیدا کرده و باعث تنفس بدبو میشود.
رعایت بهداشت دهان و دندان: اگر شما روزانه از مسواک و نخ دندان استفاده نکنید، خردههای غذا در دهانتان جمع شده و باعث بوجود آمدن، بوی بد میشود. جمع شدن باکتری برروی زبان هم یکی دیگر از دلایل بوی بددهان میباشد.•
خشکی دهان: بزاق دهان به پاکی دهان و از بین بردن خوردههای غذا در دهان کمک میکند. بیماریای که در آن تولید بزاق کاهش مییابد و به آن خشکی دهان (xerostomia) میگویند، نیز با کاهش بزاق دهان باعث باقی ماندن خوراکیها و درنتیجه ایجاد بوی بد دهان میشود.
عفونت درون دهان: بوی بد دهان میتواند در نتیجه جراحیهای دهان و دندان و یا شرایطی از جمله، پوسیدگی دندان، بیماری لثه و یا وجود زخم در دهان باشد.
سایر مشکلات دهان، بینی و یا زبان: وجود عفونت و یا باکتری برروی زبان و یا بینی میتواند، باعث ایجاد بوی بد در دهان شود.
داروها: بعضی از داروها با ایجاد خشکی دهان میتوانند باعث ایجاد بوی بد شوند، سایر داروها با آزاد کردن مواد شیمیایی در بدن باعث بوجود آمدن این بوی بد میشوند.
سایر دلایل: بیماریهایی از جمله، بعضی از انواع سرطان، اختلال متابولیک و یا سوزش فلاکس) میتوانند، باعث بدبویی دهان شوند.
درمان بوی بد دهان:
• بعد از غذا مسواک بزنید.
• حداقل در روز یکبار از نخ دندان استفاده نمایید.
• زبانتان را مسواک بزنید.
• جلوی خشک شدن دهانتان را بگیرید.
• از خوراکیهایی که باعث بدبو شدن دهان میشود، دوری کنید.
• هرچند وقت یکبار مسواکتان را عوض کنید. عوض کردن مسواک در هر سه یا چهار ماه یکبار مناسب میباشد. یک مسواک نرم انتخاب نمایید.
• یک یا دو بار در سال به دندانپزشک مراجعه نمایید.
برای درمان خانگی بوی بد دهان و یا پیشگیری از بدبویی دهان، موارد زیر را رعایت نمایید:
1. جویدن سبزی جعفری موجب کاهش بوی بد دهان که ناشی از خستگی روزانه و نخوردن غذا است، میشود. مصرف جعفری بعد از غذا به تازه شدن بازدم کمک میکند. جعفری منبع غنی از کلروفیل است که به عنوان یک خوشبو کننده طبیعی دهان عمل میکند. این سبزی هم چنین مثل یک خنک کننده طبیعی در دهان احساس تازگی و تمیزی ایجاد میکند. اگر برگ جعفری به صورت آدامس جویده شود، بوی بد دهان را از بین میبرد و استفاده از سیب بعد آن برای درمان بوی دهان بسیار موثر است.
2. مسواک کردن با جوش شیرین. جوش شیرین مولکولهای بو را به خود جذب میکند و خواص ضدباکتریایی دارد. برای این منظور مقداری جوش شیرین روی مسواک خود بریزید و دندانها و روی زبان را با آن مسواک بزنید تا تأثیر معجزه آسای آن را در پاکسازی دهان مشاهده کنید.
3. استفاده از چاشنیهای معطر مثل میخک، دانههای هل و رازیانه. این چاشنیهای گیاهی خواص ضد میکروبی دارند و بهداشت دهان و دندانها را بهبود میبخشند.
4. عرق نعناع. استفاده از عصاره نعناع یا عرق نعناع قبل از خوابیدن و پس از خوردن غذا میتواند در درمان مشکلات گوارشی ناشی از تخمیر مواد غذایی و ایجاد بوی بد دهان بسیار مؤثر باشد..
5. خوردن کرفس. یک وعده غذای کرفسدار بوی بد دهان را از بین میبرد. احتمالاً موادی که در معده تولید میشوند، با مواد معطر کرفس ترکیب شده و از بوی بد دهان جلوگیری میکند. کرفس 2 تا 3 درصد اسانس یا عطر دارد.
6. خوردن انجیر. اگر انجیر با عسل مخلوط شود در تسکین زخم معده بسیار مفید خواهد بود.
7. مصرف قهوه. مصرف قهوه باعث خنثی شدن یا کاهش باکتریهایی در دهان میشود که فعالیت آنها از عوامل ایجاد بوی ناخوشایند در دهان است. از این رو پزشکان به افرادی که از بوی بد در تنفس رنج میبرند توصیه میکنند قهوه بنوشند. البته دقت داشته باشید که نوشیدن زیاد قهوه به دلیل خشکی دهان ممکن است اثر عکس داشته باشد؛ پس نباید در مصرف آن زیادهروی کرد.
8. نوشیدن آب کافی نوشیدن آب، هم به پاک شدن دندانها و جلوگیری از پوسیدگی آنها کمک کرده و هم از خشکی دهان جلوگیری میکند به همین دلیل بوی بد دهان را نیز رفع میکند.
منبع:
1. سایت http://rastineh.ir
2. سایت www.tebyan.net
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط حسینی در 1393/10/13 ساعت 09:55:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |