عوامل گرایش به ماهواره در خانواده
برنامههاي ماهواره و اقبال غير معمول آن را بايد معلول چند عامل دانست:
نخست، تمايل خانوادهاي ايراني به ديدن سريال و ترجيح آن به ساير برنامهها، تا جايي که بسياري از شبکههاي ماهوارهاي اکنون به پخش سريال اقدام نمودهاند.
دوم، تمرکز شبکههاي ماهوارهاي بر حوزههايي از زندگي اجتماعي که جزو حوزههاي ممنوع و بعضأ تابوهاي جامعه ايراني به شمار ميروند، مانند روابط آزادانه با جنس مخالف؛ نوشيدن مشروبات الکلي در مواقع جشن و غم؛ عدم تقيد به ظواهر مذهبي و اکتفا به نيت پاک؛ روابط نامتوازن ميان افراد داراي اختلاف سني بسيار، و مواردي از اين قبيل. در حقيقت با ديدن برنامههاي اين شبکهها، نوعي سطحينگري و بي قيدي مشهود در بيننده رشد مييابد که چندان هم آزاردهنده نيست.
سوم، بيننده ايراني در بسياري موارد به خود حق ميدهد تا ذهن خسته از کار روزانه و يا درگيريهاي اقتصادي و اجتماعي خود را با ديدن برنامههايي بدون محتوا، اما سرگرم کننده و جذاب، هر چند مضر آرام نمايد.
چهارم، وجود برخي سريالهاي کم جاذبه و غم بار داخلي که فاقد پاسخگويي به نياز سرگرمي و رفع خستگي براي دسته از مخاطبان ايراني است.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط حسینی در 1393/12/13 ساعت 01:20:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1393/12/13 @ 08:49:03 ب.ظ
صبا ملکوتی [عضو]
در اسلام تفریحات سالم زیادی وجود دارد علاوه بر آن با وجود 20 شبکه تلویزیونی در اکثر نقاط کشور تمایل به تفریحات ناسالم نشاندهنده کج سلیقگی - دشمنی - لجاجت وعناد است .
قابل توجه اینکه مخاطبان برنامه های ماهواره اکثرا در کلانشهرها زندگی می کنند مناطقی که وجود اماکن فرهنگی-نمایشگاهها-سالن های تئاتر شهربازی-پارکهای بزرگ-وسالن های سینما به وفور در آنها یافت می شود .
تعریف کردن این سریالهابرای یکدیگر به نوعی افتخار و چشم و هم چشمی تبدیل شده است تا حدی که هر انسان متزلزل در اعتقادات را به سوی این سبقت گرفتن می کشد !
السابقون السابقون !اولئک المقربون !